+31 (0)118 – 471823 optoloog@gmail.com

Zeeuws Optologisch Centrum

Een betere visie op goed leren kijken!
Het Zeeuws Optologisch Centrum is een zelfstandige organisatie, sinds 1998 gesitueerd in Vlissingen, gespecialiseerd in het oplossen van storingen in het visuele systeem. Veel voorkomende storingen zijn onder andere: lui oog, scheelzien, problemen met leren en lezen en corrigeren van visuele klachten die veroorzaakt kunnen zijn door vallen, (auto)ongelukken een hersenschudding of hersenbloedingen.

Het Zeeuws Optologisch Centrum werkt nauw samen met discipline’s zoals chiropractie, osteopathie, kinesiologie, psychologie, podologie en fysiotherapie (voornamelijk voor kinderen) in Jasperse Praktijkencentrum te Vlissingen. Doordat het Zeeuws Optologisch Centrum opereert binnen het gebouw van Jasperse Praktijkencentrum profiteert de patient van de eenvoudige holistische benadering van alle specialisten binnen het centrum. Er wordt niet enkel gekeken naar een specifieke klacht, maar vooral naar dwarsverbanden en achterliggende oorzaken.

Zo kan het dus voorkomen dat u behandeld wordt op een andere plek dan waar het probleem zich manifesteert. Dat u voor uw ogen in eerste instantie naar het Zeeuws Optologisch Centrum gaat en toch bij de chiropractor belandt. Dit kan omdat uw oog- of hoofdpijnklachten eigenlijk worden veroorzaakt door een scheve houding.
Door in een dergelijk teamverband te werken en door gebruik te maken van elkaars expertise zijn de behandelingen gericht en doelmatig. Geen verwijzing om de verwijzing, maar omdat een patiënt met een probleem nu eenmaal snel en effectief geholpen wil worden.

Het Zeeuws Optologisch Centrum is gespecialiseerd in onder andere:

  • Syntonics
  • Optologie (functionele oogmetingen)
  • Neurologische problemen (TIA, hersenbloedingen)

Over ons
Ik ben Frank Hardy, specialist in de optologie. Ik houd me bezig met metingen en behandelen van mensen; jong en oud; die:

  • problemen hebben met leren, lezen, concentratieproblemen
  • een lui oog hebben (amblyopie) of scheelkijken.
  • restproblemen hebben na een whiplash.
  • een hersenbeschadiging hebben opgelopen bij bv een ongeluk; of een hersenbloeding (CVA; cerebro vasculair accident).
  • TIA (trancient ichemic attack).
  • visuele problemen hebben na een hersenschudding (Mild Traumatic Brain Injury)

Na mijn opleiding voor opticien, contactlensspecialist en optologie (oogmeetkunde) heb ik mij, door na- en bijscholing in de USA, gespecialiseerd in het meten en behandelen van kinderen (en volwassenen) die met bovengenoemde problemen worden geconfronteerd.

Verenigingen
Naast het lidmaatschap in Nederland van de ANVC en OOG ben ik geassocieerd bij buitenlandse verenigingen (BOAF, NORA, CSO en OEPF), die jaarlijks na- en bijscholing verzorgen op het gebied van deze onderwerpen.

Het Zeeuws Optologisch Centrum is aangesloten bij: